
İlgilenenler aşağıdaki bağlantıdan ayrıntılı bilgi edinebilir.
http://
Niyokki’nin kurucusu, işletmecisi ve tabi tüm makarnaların yaratıcısı Ufuk Bıyık. Bilkent Station’daki Niyokki’yi 4-5 ay önce açmış ama onun öncesinde yaklaşık 20 yıldır bu konuda çalışıyor ve üretiyormuş. Onca tecrübe, bugün burayı ortaya çıkarmış. Duyunca inanamadım, tam 650 çeşit makarnaları var. Her gün burada 100’e yakın çeşit makarna bulmak mümkün. Hepsi de günlük olarak hazırlanıyor. Menü, istediğiniz makarnayı, içeriği ve sosu birleştirip kendi kombinasyonunuzu yapmanıza da olanak sağlıyor. Ya da hepsi birbirinden farklı ve lezzetli mevcut çeşitlerden de seçebiliyorsunuz.
Fettuccine, penne, linguine, fusulli, papardelle, rigatoni, bucatini, tagliatelle, spaghetti… diye gidiyor liste. Bir de içi malzemeliler var tabi: Ravioli ve tortelloni. Şekiller farklı, renklerde öyle. Bu renkleriyse, sıkılan doğal sebze ya da meyve püreleriyle sağlıyorlar. Pancar, havuç, ıspanak, domates, sübye, balkabağı, böğürtlen, vişne… gibi malzemeler kullanılıyor.
Porsiyonlarda pişmemiş haliyle 200 gr. makarna var. Haşlama süreleri 3-4 dk. servis süresiyse 10 dk civarında. Müthiş bir yemek yemek için oldukça kısa bir süre. Yemek diyorum çünkü, makarna Niyokki’deki gibi hazırlandığı zaman gerçek bir yemektir. Başka hiçbir şeye ihtiyaç duyulmaz. Bu arada farklı unlar da kullanıyorlar. Kepek, tam buğday, siyez gibi… Buna bayıldım ayrıca.
Bir süre önce Kent Park AVM içinde bir şube de açmışlar. Burada Bilkent’teki kadar çeşit yokmuş ama yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Sonuçta lezzetler aynı. Yakın zamanda başka bir şube daha geliyor duyduğuma göre.
Otelin Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu üyesi Simay Deniz Özlü ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Onun sıcaklığı ve güler yüzü, işletmenin her yerine yansımış bana kalırsa…
Midas Otellerimizi 5 yıldız kalitesinde hizmet vererek butik anlayışla işletiyoruz. En önemli kriterlerimiz hijyen ve konfor bu iki kriterden ödün vermeden hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz. Yükselen turizm trendi termal turizm denince akla ilk gelen şehir Ankara'da, mineral değeri en yüksek olan, hatta Dünya’daki en iyi su olduğu da söylenen Haymana’da misafirlerimizi çok büyük bir keyifle ağırlıyoruz. MİDAS HOTEL HAYMANA olarak hemşirelerimiz, doktorlarımız ve beden eğitimi uzmanlarımızla birlikte fizik tedavi alanında, çeşitli jimnastik hareketleri, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, zihinsel rahatlama ve tabiî ki masaj ile komple sağlıklı yaşam paketi sunuyoruz. Ayrıca kişiye özel hazırladığımız bu paketlerimizi Haymana'da bırakmıyoruz, Ankara’da MİDAS HOTEL ANKARA’da yeni açılan ZER SPA & YOGA merkezimizde Uzakdoğu’lu masözlerimizle devam ettiriyoruz. Aslında Ankara’da yeşil yıldız sertifikasına sahip, TEMA gönüllüsü, çevreci ve önleyici sağlık felsefesini benimseyen nadir otellerden olduğumuzu iddia ediyoruz.
Kurumsallaşma ve kalite standartları adına büyük gelişmeler sağladık. Üç otel olunca aynı kalitede hizmet vermek için standartlarımızı geliştirdik. Yeni satış stratejileri oluşturup, misafir profilimizi genişlettik. Ayrıca Yeşil Yıldız ve İSO 14001 Kalite Belgesi aldık. Her geçen gün teknoloji ve değişimi yakalamak adına eğilimleri takip edip, otellerimize yenilikler ve tadilatlar yapıyoruz. 2015 yılında Midas Hotel Ankara’ya tatlı ve tavuk yemekleriyle meşhur Zeynel Restoran’ı açtık. Ayrıca yine Ankara’da 2017 yılında sauna, hamam, jakuzi, ozon sauna, masaj ve sağlık hizmetleri sunduğumuz ZER SPA merkezini ekledik. Şimdi de düğün ve banket hizmeti verdiğimiz şehir manzaralı çatı katındaki ROOF ROSA salonumuzda 250 kişiye kadar daha nitelikli toplantı ve kongre hizmeti vermek için alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. Önümüzdeki sezon banketlere ilaveten gün ışığı alan manzaralı toplantı salonumuzla ismimiz sıkça duyulacak.
Yenilikleri sürekli takip etmemiz, kendimizi sürekli yenilememiz, ekip çalışmasına önem vermemiz, misafir odaklı çalışmamız, sosyal sorumluluklar ve doğal yaşama karşı bilinçli olmamız bizi diğerlerinden ayırmaktadır.![]() |
| Gordion Midas Tümülüsü |

Öncelikle Anadolu Turizm İşletmeleri Derneğinin Başkan Yardımcısı olmaktan oldukça memnunum. Amacımız Ankara, Anadolu ve de Türkiye turizmini canlandırmak, bunun için sektördeki temsilcilerle bir araya gelmek ve güç birliği yapmak. Bunu da büyük ölçüde gittikçe büyüyüp güçlenerek ve hızlanarak başardığımızı düşünüyorum. Anadolu ve Ankara’nın belli başlı büyük otelleri ATİD çatısı altında ve bu büyük iş birliği bize birçok kapıyı açıyor ve birçok avantaj sağlıyor. Hepimiz biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar. Dernek olarak amacımız büyük bir potansiyele sahip Ankara ve Anadolu turizmini hak ettiği noktaya getirmektir.




