28 Ocak 2017

EKMEK Mİ MORFİN Mİ?

Görüntünün olası içeriği: yiyecek ve yazı

EKMEK, MORFİN ETKİSİ YAPIYOR BU YÜZDEN BIRAKAMIYORSUNUZ
– Modern buğday bağımlılık yapar. Çünkü modern buğdayda 23 bin türlü glüten vardır. Bunlardan biri ‘lectin'dir. Buğday proteinlerinden biridir lectin ve vücudumuzda en çok alerji yapan yabancı proteindir. Bunu ölçecek bir sistem de yok.

– Beyine giderek morfin reseptörlerine yerleşiyor. Morfinman gibi olduğunuz için ‘ekmeği bırakamam' diyorsunuz. Ciddi bağımlı olanlar bunlar. İki dilim tam buğday ekmeği kan şekerinizi 2 çorba kaşığı şekerden daha fazla yükseltir. Bilimsel verilerle konuşuyorum. Mesela:
– İnsülin yüksekliği vücuttaki yağlanmanın sebebidir. (patates kızartması, pilav, makarna, kola ve şekerli içecekler, her türlü soda, enerji içecekleri, enerji çubukları, protein tozları, tatlılar.)

– 40 yaşlarında şişman bir kişinin yaşamı 6-7 yıl kadar kısalır, şeker hastası bir de sigara içiyorsa 13 yıl daha ömrü kısalır.
– Koyun ve inekler ot yiyerek besleniyorlar. Yani yalnızca ot yiyerek vücutları yağlanıyor. Yediğimiz otlar ise buğday, arpa, çavdar da kan şekeri/insülini yükseltir.
– Bir kutu meyve suyu ya da kola içtiğinizde ilk 10 dakikada 10 tatlı kaşığı şeker kana geçer. 20 dakika içinde kan şekeri aşırı yükselir. 40 dakikada ise kafeinin tümü kana geçer ve karaciğerde şeker yapımı artar.
– 45'inci dakikada beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk yoğun enerji devam eder. Eroine benzer bir etkidir bu. 60 ve 90. dakikalarda ise ani halsizlik hissi acıkma ve huzursuzluk başlar. Tatlıya, kolaya saldırılır. Kısır döngü başlamıştır ve karaciğer göbek yağlanması başlar.
– İnsülin obeziteyi başlatan ana hormondur. Önlemek ise elimizdedir. Çocukları nasıl beslerseniz o biçimde gelişirler büyürler yaşarlar, hastalanırlar. İnsülini yükseltme ‘şeker en tatlı zehirdir' çocuğuna şeker verme.
Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/…/yag-yerine-karbonhidrata-saldird…

Hiç yorum yok: