22 Ocak 2017

NEDEN EKMEK (HİÇBİR ÇEŞİDİNİ) YEMİYORUZ?

Otomatik alternatif metin yok.

Lütfen bu gönderinin fotoğrafını çekip "ekmek yiyenlere" veya "ekmek öneren doktor ve diyetisyenlere" gösterin. Mutlaka linkini de bir yere kaydedin. 

ÇÜNKÜ EKMEĞİN GLİSEMİK İNDEKSİ ŞEKERDEN BİLE FAZLA!

Bu bilgi, dünyada tıp alanında en güvenilir kaynak olarak kabul edilen Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri Ulusal Tıp Kütüphanesi olan PubMed'de yayınlanan bir çalışmadan alınmıştır. 

Tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi 72, beyaz ekmeğin 69, sofra şekerinin 59. 

İnsanlara şeker yeme diyen zihniyet, glisemik indeksi şekerden bile yüksek olan tam buğday unu ile yapılmış ekmek öneriyor. Hem de günde kaç dilim. Tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi beyaz ekmekten bile yüksek. 


İşte bunun için ister beyaz, isterse de tam buğday ekmeği yiyenlerin Tip 2 Diyabet hastalığından kurtulmaları mümkün değil. Bu da size belgesi... 


Glisemik indeks tablosuna ulaşmak için: aşağıdaki bağlantıyı açtıktan sonra sayfanın altında "full text" yazan yere tıklarsanız makalenin tamamı açılacak ve ikinci sayfada tabloyu bulacaksınız.


Kaynak: http://www.ncbi.nlm.nih.gov.secure.sci-hub.bz/pubmed/
6259925


SİPARİŞ İÇİN: 0505 656 1539

Hiç yorum yok: