22 Ocak 2017

ŞEKER Mİ, EKMEK Mİ ? HANGİSİ DAHA ÇOK TEHLİKELİ ?

Dr. Mesut Caner YUSUFOĞLU'na teşekkürler..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı
TİP 2 DİYABETTE TÜRKİYE'NİN AVRUPA ŞAMPİYONU OLMASININ EN BÜYÜK NEDENİ EKMEK ÖNEREN ZİHNİYET!
ŞEKERİ YASAKLAYIP GÜNDE 6-8 DİLİM TAM TAHIL EKMEĞİ ÖNEREN DOKTOR VE DİYETİSYENLERE DUYURULUR!
Tam tahıl ekmeğinin glisemik indeksi (Gİ) sofra şekerinden ve beyaz ekmekten daha fazla.
"Sofra şekeri Gİ 59,
Beyaz ekmek Gİ 69,
Tam tahıllı ekmek Gİ 72" (1)
Prof. Dr. Canan Karatay diyor ki;
"EKMEK YERİNE, FINDIK - FISTIK - CEVİZ - BADEM YİYİN!"
Ekmek insanı acıktırır ve daha sık yemek yemeye neden olur. Yer fıstığının ekmekten daha ucuza geldiğini biliyor musunuz?
"Sık tükettiğimiz kuruyemişlerin 100 üzerinden glisemik indeks değerleri şöyledir:
→ Badem = 0-15
→ Ceviz = 0-15
→ Kavrulmamış fındık = 0-15
→ Kavrulmamış yerfıstığı = 0-15
→ Antepfıstığı = 0-15
→ Fındık ve çekirdekli siyah kuru üzüm karışımı = 20
→ Kurukayısı (gün kurusu) = 30
→ Kuru mürdüm eriği = 29 " (2)
Kaynaklar
(1) Davis, Dr William, Buğday Göbeği, Pegasus, İstanbul, 2014, S52.
(2) Karatay, Prof. Dr. Canan, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, HayyKitap, İstanbul, 2011

Reklam Alanı - 0532 549 9805


Hiç yorum yok: